Powered By Blogger

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Απόκοσμοι, μυστηριώδεις ήχοι σε όλο τον κόσμο!

Διαβάζω στο πολύ ενδιαφέρον σχετικό δημοσίευμα:


"Μυστηριώδεις ήχοι ακούγονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη και οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξηγήσουν την προέλευση της περίεργης αυτής βοής. Περιστατικά έχουν συμβεί στην Κόστα Ρίκα, ενώ στο παρελθόν η βοή ακούστηκε στην Ουκρανία, τη νότια Σουηδία, τον Καναδά και τη βόρειο-ανατολική Αγγλία. Χιλιάδες κάτοικοι στην Κόστα Ρίκα επίσης άκουσαν και κατέγραψαν τον μυστηριώδη ήχο και ανέβασαν βίντεο στο Ίντερνετ, ζητώντας απαντήσεις. "Είναι σαν να έρχεται από τον ουρανό", είπαν όσοι άκουσαν την βοή. Η συζήτηση στο διαδίκτυο άναψε, αλλά κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει από που προέρχονται οι μυστηριώδεις ήχοι. Πριν από λίγους μήνες πάντως, παρόμοιος ήχος ακούστηκε στο Κίεβο της Ουκρανίας. Αλλά και στη βορειοανατολική Αγγλία, τη νότια Σουηδία, τον Καναδά, και τη Γαλλία. Και όμως οι επιστήμονες κάθε φορά λένε ότι δεν υπήρξε κάποια δραστηριότητα, όπως ένας σεισμός που θα έδινε μία πιθανή εξήγηση. Οι θεωρίες είναι πολλές και κυρίως λένε για ένα υπερηχητικό αεροσκάφος τελευταίας τεχνολογίας που σπάει το φράγμα του ήχου. Στις περισσότερες χώρες η παράξενη βοή ακούστηκε τα ξημερώματα και κανείς μέχρι στιγμής δεν έχει βρει μία πειστική εξήγηση για τον ιδιαίτερο ήχο που ακούγεται τους τελευταίους μήνες σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας".
Βάλτε το βίντεο να παίζει, ρίξτε μια ματιά και συνεχίστε την ανάγνωση του κειμένου.

Λοιπόν? Εσείς έχετε δει ποτέ θρίλερ χωρίς ήχο? Εάν ναι, γνωρίζετε πως φόβος χωρίς ήχο σπάνια υπάρχει. Ο ήχος δονεί το λαβύρινθο του αυτιού και η πληροφορία του τρόμου βρίσκεται ήδη δίπλα στον εγκέφαλο, τρέχοντας με αστραπιαία ταχύτητα προς το σωστό κέντρο επεξεργασίας. Ας απαντήσουμε όμως σε κάποιες πολύ απλές ερωτήσεις:
Ποιός? Αυτοί που μας θέλουν σκυφτούς και υποτελείς. Οι ίδιοι που μείωσαν τους μισθούς μας, που μας έκαναν να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας για την "ειρήνη", που έβαλαν πολιτικούς-μαριονέτες να μας διοικούν.
Πού? Παγκόσμια! Κάτι 'έρχεται' και φροντίζει να κάνει σε όλους γνωστή την παρουσία του.
Γιατί? Γιατί το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι ένα πραγματικό θρίλερ. Και είπαμε! Θρίλερ χωρίς ήχο δεν γίνεται. Ο φόβος πρέπει να εξαπλωθεί παντού!
Πώς? Ο ήχος είναι η εκπομπή ενός απλού ηλεκτρομαγνητικού κύματος στις ακουστικές συχνότητες και τίποτα παραπάνω. Η χροιά του ήχου, όταν το κύμα μεταδίδεται σε μεγάλες αποστάσεις, μεταβάλλεται και πιθανόν της δίνει αυτό τον απόκοσμο χαρακτήρα, που μας κάνει να σκεφτόμαστε "πόσα δόντια να έχει το τέρας που βρυχάται, καθώς μας πλησιάζει?". Το τρομακτικό δεν είναι ο ήχος. Το τρομακτικό είναι ότι τέτοιου είδους ηχητικές εκπομπές πραγματοποιούνται υπό την ανοχή -αν όχι τη συνέργεια- των κατά τόπους κυβερνήσεων. Και η διάδοσή τους στηρίζεται στην επιρροή που ασκούν και στη δύναμη του διαδικτύου.
"Να φοβάμαι?" Και μόνο το γεγονός ότι αναρωτηθήκατε κάτι τέτοιο σημαίνει πως ΔΕΝ καταλάβατε ότι το νόημα της ύπαρξης αυτού του κειμένου είναι να καταδείξει ότι ΔΕΝ πρέπει να φοβόσαστε, αλλά να μην αγνοείτε και ό,τι συμβαίνει τριγύρω σας (ελπίζω τα τέσσερα ΔΕΝ με κεφαλαία γράμματα να σας υπενθυμίζουν ότι ΔΕΝ πρέπει να κυριαρχήσει ο φόβος και ο πανικός αλλά η λογική σκέψη).
Χρήσιμα tips:
1. Οι ήχοι έχουν όλοι διαφορετικό χαρακτήρα και ένταση, δείγμα ότι κάποιοι απλά πειραματίζονται. Τα βιντεάκια των ανυποψίαστων πολιτών "σηκώνονται" ταχύτατα στο διαδίκτυο και οι αντιδράσεις σφυγμομετρώνται και αναλύονται. 
2. Ο καιρός θα έπρεπε φυσιολογικά να επηρεάζει την ηχητική δραστηριότητα. Αυτό σημαίνει ότι -εφόσον οι δοκιμές γίνονται σε όλες τις ώρες της ημέρας και ανεξαρτήτως καιρού- έχει υπάρξει η σχετική προεπιλογή των ήχων. Άρα μιλάμε για την "πρόβα τζενεράλε" του φαινομένου.
3. Οι ήχοι ακούγονται συνήθως ξημερώματα. Το μυαλό αυτή την ώρα μπορεί μεν να καταγράψει αλλά όχι και να αναλύσει ικανοποιητικά, τα συναισθήματα όπως ο φόβος και η αγωνία μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν έκδηλα, ενώ η μνήμη δεν είναι και τόσο δυνατή. Κάποιοι θέλουν να πιάσουν τον πλανήτη "στον ύπνο". 
4. Τα βιντεάκια είναι όλα αληθινά, δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να το καταλάβει αυτό κανείς. Σχεδόν όλοι όσοι συμμετέχουν κοιτάζουν προς τον ουρανό. Οι απαντήσεις όμως πιθανόν να βρίσκονται κάπου ξεχασμένες στη βιβλιοθήκη τους.

Υ.Γ. Θα ήθελα πολύ να εκτυπώσω αυτό το κείμενο, διότι ως γνωστόν "scripta manent". Αδυνατώ όμως αυτή τη στιγμή καθώς ο εκτυπωτής μου βγάζει αντίτυπα για μια συνταγή για σπιτικά κοκάκια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: