Powered By Blogger

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

"Αγανακτισμένοι", "Anonymous", "We are all Greeks" και συναφείς γελοιότητες για Έλληνο-πρόβατα

Βάλτε όλοι το χέρι στο μέρος της καρδιάς, βουτήξτε τη γλώσσα στο μυαλό σας και αναλογιστείτε:

Υπάρχει κάποιος -σοβαρά σκεπτόμενος- Έλληνας που πιστεύει ότι μπορεί να συντονίσει και να πραγματοποιήσει μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα ταυτόχρονες διαδηλώσεις σε περισσότερες από 50 πόλεις (!) σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον πλανήτη και να πείσει τόσες χιλιάδες κόσμου να βγούνε στους δρόμους ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ? Να επινοήσει συγκεκριμένο μότο "We are all Greeks", να σχεδιάσει εικόνες, logos, να κάνει γκρουπάκια στα μέσα δικτύωσης του διαδικτύου και να συντονίσει τόσο πολύ κόσμο μέσα σε τόσες λίγες ημέρες?

Όσοι πιστεύετε υπέρμετρα στη δύναμη των ΜΜΕ και του διαδικτύου, προσπαθήστε να το κάνετε αυτό για οποιοδήποτε θέμα, πρόσωπο, σύλλογο ανθρώπων, εταιρία κλπ και θα καταλάβετε πόσο δύσκολο πραγματικά είναι. 

Εγώ πάντως εάν είχα να κάνω όλο αυτό το project, σίγουρα θα απευθυνόμουν σε κάποιο think tank...

Εάν κάνει κανείς μια καλή έρευνα στο διαδίκτυο, εύκολα θα δει ποιοι είναι αυτοί που διαχειρίζονται αυτά τα γκρουπάκια. Εξίσου εύκολα θα κατανοήσει και πόσο "αθώες" είναι οι προθέσεις τους.

Πριν από λίγα χρόνια έστελναν μηνύματα σε χιλιάδες μαθητές σχολείων, γυμνασίων και λυκείων να "εξεγερθούν αυθόρμητα" έξω από αστυνομικά τμήματα της Αθήνας. Ανάμεσα στα δύο Μνημόνια είχαν επινοήσει τους "Αγανακτισμένους" για να πείσουν τον κόσμο ότι υπάρχει σοβαρή αντίδραση από τους νέους, που φυσικά ήταν ελεγχόμενη από κέντρα εξουσίας εκτός Ελλάδος.

Σήμερα μετά το Μνημόνιο 2 -και με τον κόσμο στα όρια της εξαθλίωσης- οι ίδιοι κύκλοι έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο με ομάδες ατόμων, εκδηλώσεις, σελίδες και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς υπέρ της Ελλάδος. Λειτουργώντας για άλλη μία φορά ως βαλβίδα αποσυμπίεσης της κοινωνικής οργής, στέλνουν σαφή μηνύματα στο μέσο ταλαιπωρημένο, ταπεινωμένο, εξοργισμένο αλλά ακόμα φοβισμένο Έλληνα:

"Υπάρχουν κάποιοι που αντιδρούν για σένα". And this is a fact!

Και αυτός -ο Έλληνας ντε! αυτός που περίμενε 480 χρόνια τη βοήθεια από τους ξένους για να απελευθερωθεί από τον τουρκικό ζυγό, μέχρι που ανακάλυψε ότι έχει δύο πόδια όπως όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι- κάθεται κάπως πιο αναπαυτικά πλέον στον καναπέ του, αναβάλει για ΑΚΟΜΑ μία φορά την πραγματική του εξέγερση, χαμηλώνει τον ήχο της τηλεόρασης και κοιμάται.

Αύριο θα είναι μια άλλη ημέρα. Κι αυτός θα ξυπνήσει και θα είναι ακόμα πιο ταλαιπωρημένος. 
Ακόμα πιο ταπεινωμένος. Ακόμα πιο φοβισμένος. Ακόμα πιο ήσυχος....







Υ.Γ. Ακόμα και για ένα κοπάδι από ανθρώπους-πρόβατα, υπάρχει ο κατάλληλος ποιμένας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: