Powered By Blogger

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΕΛΛΗΝΟΗΣΙΣ

Και ναι! Η δεύτερη απόπειρα blogging φίλες και φίλοι είναι πια γεγονός! Σάς καλωσορίζω όλους στο νέο ιστολόγιο σκέψεως και συσκέψεως, εδώ στη blogger. Αφήνοντας πίσω, για κάποιο διάστημα μόνο, το www.iamtolis.wordpress.com αποφάσισα να ασχοληθώ με θέματα πολύ ευκολότερα από τα συναισθηματικά. Έτσι για αλλαγή. Έτσι γιατί το χρειαζόμασταν... όλοι!
Ποιο θα είναι το ύφος του νέου ιστολογίου? Απλό και περιεκτικό!
Ένα θέμα, ένα πρόβλημα, κάτι καθημερινό που όμως μας απασχολεί. Ένα μάθημα ζωής που πήραμε. Ένα νόημα για κάθε φορά, για κάθε ημέρα. Κάθε μία, ξεχωριστή ημέρα που θα πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι. Και φυσικά, τι άλλο, ένα βίντεο, ένα τραγούδι, κάτι επενδυτικό που οξύνει τη μνήμη, αυτή τη χρυσοφόρο μήτρα του εγκεφάλου.
Μείνετε εδώ μαζί μας. Γιατί η ελληνική σκέψη είναι μάνα και γεννάει. Και όποιος τη σέβεται, θα την έχει πάντα δίπλα του, μέσα του. Να τον τροφοδοτεί πνευματικά και να τον οδηγεί. Να του απλουστεύει τη ζωή. Κάθε μέρα και κάτι νέο. Αρκεί να σκεφτόμαστε καθαρά, λογικά και με ελληνοπρέπεια και να μην ενδίδουμε στις σειρήνες της εποχής. Στις σειρήνες της υπεραπλούστευσης και της προπαγάνδας. Στον ωχαδερφισμό τον ημερών. Αρκεί να κρατήσουμε ένα επίπεδο. Εκείνο το επίπεδο, από το οποίο θα θέλαμε να δούμε αύριο τα παιδιά μας να ξεκινάνε τη δική τους Ιθάκη.

Καλωσήρθατε και πάλι. Η ζωή -αυτό μην το ξεχνάτε ποτέ- είναι απλά ένα ταξίδι. Join!




Υ.Γ. Παρακαλώ όπως τα σχόλιά σας είναι πάντοτε ευπρεπή, ώστε να δημοσιεύονται.



Δεν υπάρχουν σχόλια: